Fietsen

www.vakantie-dordogne.comFietsen in de Dordogne en de andere departementen rond Peyrelevade

Peyrelevade , uw vakantieadres op de grens van de departementen de Lot, Dordogne en de Lot-et-Garonne, is een prima start voor uw fietstochten. Juist door de centrale ligging van Peyrelevade kunt op de fiets kennismaken met de prachtige omgeving en verschillende landschappen van de drie departementen. Voor volwassen, zeker met een electrische fiets is het prima te doen. Let wel: door het glooiende landschap is een redelijke “fiets” conditie is noodzakelijk. De ervaren/ getrainde fietser komt ook prima aan zijn trekken.

Fietsen huren

Tijdens u verblijf op Peyrelevade  kunnen er electrische fietsen gehuurd worden. De fietsen worden naar de gite gebracht en ook weer opgehaald. Meer informatie vindt u in het huisbooek. Uiteraard willen wij met alle plezier helpen bij de reservering. Oerigens spreekt de verhuurde  prima Engels.

Lot en de Lot-et-Garonne

In de departementen Lot en Lot-et-Garonne is er een bewegwijzerde route. De weg slingert zich langs de rivier de Lot, door de wijnvelden en u komt langs dorpjes en prachtige uitzichtpunten. Onderweg zijn er genoeg leuke restaurantje waar streekproducten worden geserveerd.

Dordogne

Voor fietsen in de Dordogne geldt hetzelfde als voor de Lot en de Lot-et-Garonne. De zwaarte van de routes en de vele aanwezige bezienswaardigheden zijn gelijkwaardig. Natuurlijk……het landschap is anders.

Meer formatie over fietsen in deze departementen vindt u op de website van:
http://nl.france.fr/nl/tips/langs-de-lot-op-de-fiets
http://frankrijkpuur.nl/gaaf-fietsen-door-het-dal-van-de-lot/
Overigens hebben wij detailkaarten van de omgeving waar u gebruik van kunt maken.
Aanvullende informatie:

De routes zijn voor 98% geasfalteerd en voeren over rustige D-weggetjes door het Franse land.
Door het glooiende karakter van het landschap is wel een fiets met veel versnellingen noodzakelijk. U komt onderweg lange steile beklimmingen (vooral in de buurt van dorpen) en lange afdalingen tegen. In de dalen is het dan weer vlak.
U kunt Peyrelevade als startpunt nemen maar net zo makkelijk uw auto ergens parkeren en vandaar uw route plannen. Wij kunnen u ook met tips op weg helpen.
Neem voldoende water voor onderweg mee. Het kan in de zomer erg warm zijn.

Mountainbiken

Alle drie departementen zijn zeer bosrijk waar enorm veel onverharde paden zijn en de mountainbiker zijn uitdaging zal vinden. Bij de lokale kantoren van de toeristen-informatie zijn MTB routes verkrijgen maar met een goede gedetailleerde kaart van de omgeving kunt u een eigen route bepalen. Met een beetje googlewerk zult u waarschijnlijk routes kunnen vinden waar menig MTB-liefhebber u voor is gegaan en zijn resultaten heeft vastgelegd.

Fiets evaring van onze gasten

Peter Scholtes & Janette Vijfhuizen

“Het is fantastisch fietsen langs rivier de Lot”

“Hou je van fietsen? Pak je kans om heerlijk te gaan trappen langs de Lot.

In mei 2016 hebben wij twee  fietstochten gemaakt langs de Lot. Vanuit ons vakantieadres Peyrelevade is het handig om met de auto naar een van de plaatsjes aan de rivier te rijden en je fietsen mee te nemen. Wij zijn de goed bewegwijzerde fietsroute ingestoken bij Duravel en hebben de routes heen- en terug gefietst om weer bij de auto terug te komen. Onze ervaring is, dat ook (dezelfde) terugweg zeer de moeite waard is, je bekijkt het landschap toch weer vanuit een heel ander perspectief.

Het is een afwisselende tocht. Langs de rivier en door de wijngaarden is het heerlijk vlak. Zodra je van de rivier een stukje het binnenland in gaat, al is het maar voor een van de schitterende dorpjes aan de rivier, dan is het vaak pittig klimmen en natuurlijk ook dalen. Een fiets met minimaal 24 versnellingen is dan wel zo prettig. De route heeft rustige fietspaden. Soms moet je de weg delen met het overige verkeer. Kom je langs Belaye, dan is het de moeite waard om het klimmetje naar boven te pakken. Je wordt beloond met een schitterend uitzicht en een cafeetje met terras.”

TIP: op www.frankrijkpuur.nl tref je een overzicht van de hele fietsroute langs de Lot.